Tuesday, 18 March 2014

Tips Hilangkan Mengantok Di Tempat Kerja

Admin sekarang tengah praktikal...jadi kebanyakkan nya duduk di dalam pejabat lah..jadi bila malam sibuk dok buat entry jadi sah sah tidur lambat...jadi bila tidur lambat bangun pagi tak ada masalah boleh bangun..cuma bila dah masuk dalam pukul 9.++ tu mestilah rasa mengantok...lepas pagi rasa mengantok nie tengah hari pulak lepas rehat ataupon lebih tepat lepas makan tengah hari...waktu rehat dah bantai 1 pinggan nasi berlauk...huurmm apa lagi mata pon kuyu jer bila menjelang pukul 2 ke 3 petang tu...



Ok kat sini admin nak bagi tips hilangkan mengantok...


Tips Pertama
BERGERAK...sekiranya tempat duduk korang statik cuma berjalan atau bangun buat senaman sekejap...


Tips Kedua
CUCI TANGAN atau MUKA.... nie kes memang nak fresh terus...pergi lah ke tandas untuk melakukan...


Tips Ketiga
TAKE 5...rehat kan diri korang dari buat kerja...pergi lah ke pantry untuk mencari kudapan atau minuman yang menyegar kan...


Tips Keempat
Tips nie kalau rasa rasa boleh segar buat lah...tips PERGI KACAU KAWAN SEKERJA...kenapa cakap macam tu pulak sebab kot kot kawan korang tu tengah series memang kau dapat pelangkong dari dia..huhuuhu


Tips Kelima
Tips kelima nie kalau semua buat tu tak jadi jugak TIDUR jer lah jawab nya...dah tak ada cara lain dah...itu jer jalan yang boleh buat...tapi kena pandai pandai cover lah kalau bos datang ke apa...


Tips Keenam
Buat yang muslimin PERGILAH MENGAMBIL WUDUK mungkin dengan cara itu dapat mengurangkan lagi rasa mengantok sewaktu berkerja...

Okk itu jer tips yang admin nak bagi kali ini nanti admin post lagi kalau ada tips yang lebih menarik dan semua orang memerlukan...





No comments:

Post a Comment